X

Служба Догляду

ua
ru

Правила спілкування із слабочуючею людиною

Правила спілкування із слабочуючею людиною
У вашої близької людини проблеми зі слухом? 
Це означає, що для нього виникають певні труднощі в спілкуванні і сприйнятті навколишньої обстановки. Це також може означати, що сприйняття їм оточуючих його людей інше і люди можуть приймати його інакше. Для того, щоб зробити життя рідної людини легше і комфортніше, треба дотримуватися кількох простих правил.

1. Уникайте говорити голосно.
Це поширена помилка, що розмова голосніше з тим, у кого є проблеми зі слухом, виправить ситуацію. Замість цього відбувається те, що ви, в кінцевому підсумку, перекручуєте свій голос ще більше і ваш близька людина дійсно не може зрозуміти, що ви говорите.

2. Підтримуйте контакт очима.
Коли ви розмовляєте з людиною, переконайтеся, що у вас є зоровий контакт. Це створює додатковий зв'язок і дозволяє йому усвідомлювати, що ви розмовляєте. Це може допомогти зосередити увагу на вас і, можливо, прочитати по вашим губам, міміці і рухам вашого тіла.

3. Проговаривайте якомога чіткіше.
Говоріть, не змінюючи гучність, але робіть все можливе, щоб говорити так чітко, як можете. При необхідності, практикуйте вміння чіткого говоріння з кимось іншим. Іноді, говорити чіткіше - все, що потрібно людині з вадами слуху.

4. Вибирайте навколишнє середовище для спілкування, якщо це можливо.
Якщо навколишнє середовище занадто гучне, людині допоможе зміна обстановки. Може допомогти відключення телевізора або радіо. Ще одна корисна ідея - попросити інших людей в кімнаті заспокоїтися або говорити тихіше. Якщо ви в натовпі, спробуйте знайти більш спокійний куточок для спілкування.

5. Використовуйте альтернативні методи спілкування.
Іноді ситуація несприятлива і ви не можете її змінити. У таких ситуаціях ви можете спробувати альтернативні методи спілкування. Якщо ви можете запишіть те, що ви намагаєтеся сказати, чи наберіть текст на екрані смартфона, це може значно допомогти вашій комунікації.
У будь-якому випадку, проявіть терпіння, розуміння. Тільки ваша любов і турбота зроблять життя рідної людини щасливою і комфортною.

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.сетях!

Прочитайте ще одну дуже корисну статтю.
Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук