X

Служба Догляду

ua
ru

Хвороба Альцгеймера і Деменція

Хвороба Альцгеймера і Деменція
Деменція є захворюванням, яке характеризується втратою здатності мозку, викликаючи зниження когнітивної функції. Хвороба Альцгеймера є найбільш поширеним типом деменції, і впливає на пам'ять, мислення і поведінку. Симптоми хвороби Альцгеймера, як правило, починають проявлятися у віці старше 60. Коли такі симптоми, як забудькуватість або проблеми з мисленням розвиваються у віці до 60, то це класифікується, як початкова стадія хвороби Альцгеймера.

Що таке хвороба Альцгеймера і недоумство?

Деменція - це не конкретне захворювання. Це термін, який описує широкий спектр симптомів, які пов'язані з когнітивними порушеннями. В результаті чого, людина втрачає свою здатність правильно мислити. Двома найбільш поширеними типами деменції є:
- хвороба Альцгеймера, на частку якої припадає від 60 до 80 відсотків випадків;
- судинна деменція, тип втрати пам'яті, який проявляється після інсульту.

Важливо відзначити, що не всі проблеми з пам'яттю, які відбуваються з віком, обов'язково слабоумство. Багато літніх людей мають проблеми з пам'яттю. Деменція характеризується порушенням:
 - пам'яті
 - спілкування
 - говоріння
 - вміння звернути увагу
 - мислення
 - візуального сприйняття.

Коли людина страждає від двох або більше з цих симптомів, лікар, як правило, може діагностувати деменцію або хворобу Альцгеймера. Ці когнітивні захворювання є дегенеративними і прогресивними, а це означає, що мислення погіршується з часом. Завдяки роботі цілого ряду науково - дослідних інститутів, вчені визначили, що деякі форми хвороби Альцгеймера є генетичними, а інші ні. Не зовсім зрозуміло, що є причиною захворювання, але медицина спрямовує своє лікування проти накопичення бляшок в головному мозку.

Деменція. Етапи.

Все починається з нешкідливих забудькуватості або помилок. На початку, людина може заблукати на знайомих маршрутах. Іноді, просто розгубитися в простій ситуації, відчуває труднощі при виконанні завдань мислення, які раніше не викликали проблем, наприклад, грати в певну гру. Такі люди, також, можуть втратити цікавість до речей, якими вони раніше постійно користувалися або можуть проявлятися зміни особистості. Згодом ці симптоми будуть погіршуватися і проявляються труднощі із здійсненням основних повсякденних видів діяльності людини, таких як: одягання, приготування їжі, читання і письмо. У міру прогресування захворювання, пацієнти можуть забувати подробиці життєвих подій і втрачають усвідомлення того, хто вони і хто їх близькі. Зрештою, вони можуть перестати розуміти мову або повністю не виконувати будь-які дії у повсякденному житті.

Деменція. Лікування.

Незважаючи на те, що проводиться дуже багато досліджень, щоб зрозуміти хворобу, в даний час від хвороби Альцгеймера ліків немає. Проте, лікарі можуть призначати деякі препарати для лікування симптомів. Ліки можуть бути призначені при симптомах втрати пам'яті, поведінкових змінах, таких як агресія, також з проблемами сну, викликаними цією хворобою.
Багато людей, які страждають на хворобу Альцгеймера або деменцією вимагають цілодобовий догляд доглядальниці. Це як раз той випадок, коли Служба Догляду "Нова Допомога" може стати необхідною і зіграти важливу роль в житті всієї вашої сім'ї.
Доглядальниці нашої Служби мають великий досвід в наданні допомоги людям з хворобою Альцгеймера і членам їх сім'ї. Ми можемо підібрати програму, яка:
- забезпечить своєчасний прийом ліків;
- забезпечить допомогу в повсякденній життєдіяльності;
- забезпечить догляд за будинком, веденням домашнього господарства;
- створить і збереже безпечну і спокійну обстановку в сім'ї.

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.сетях!
Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук