X

Служба Догляду

ua
ru

Що таке робота Доглядальниці

Що таке робота Доглядальниці

Ви бажаєте взяти на роботу доглядальницю, щоб допомогти вам доглядати за літньою рідною людиною? 70% людей, які взяли доглядальницю на роботу по догляду, продовжують використання доглядальниць довгостроково. Це означає, що ефект застосування праці доглядальниці значний.

Догляд вдома
Догляд вдома є найпоширенішим видом робіт доглядальниць. У цифрах дуже показовий ринок послуг з догляду в США. Ця галузь оцінюється в $ 75 млрд на рік, в ній зайнято понад 1,5 мільйона чоловік. Працівники домашнього догляду варіюються від доглядальниць-компаньйонів до кваліфікованих доглядальниць-медсестер. У домашніх умовах доглядальниці зосереджені на наданні допомоги своїм клієнтам в їх повсякденному житті і справах, наприклад в таких, як пересування по будинку, приготуванні їжі, прибирання. Доглядальниці можуть також просто поспілкуватися, простежити за прийомом ліків, зробити іншу легку роботу по дому.

Догляд поза домом
включає в себе: догляд в будинках для людей похилого віку, хоспісах та включає паліативну допомогу в останні дні або тижні життя людини. Співробітники хоспісів мають дуже важливу роботу, оскільки вони служать не тільки їх пацієнтам, а й сім'ям, забезпечуючи емоційну підтримку у важкий час.

Який тип Доглядальниці вам потрібен?
Якщо ви збираєтеся взяти на роботу доглядальницю, важливо відзначити різницю між медичною допомогою на дому (догляд за хворими), і не медичним доглядом. За помірну заробітну плату, ви можете знайти доглядальницю-помічника, яка допоможе веденню домашнього господарства, включаючи приготування їжі, спілкування.
Доглядальниці-медичні працівники коштують дорожче, тому що вони забезпечують додаткову медичну допомогу.
Давайте розглянемо деякі конкретні обов'язки, які доглядальницям дозволено і не дозволено робити.

Дозволені Послуги для доглядальниць

Важливо розуміти, види послуг доглядальниці, які є юридично дозволеними. Доглядальниця може:

  • Допомагати людині з купанням, годуванням і особистою гігієною;
  • Надавати допомогу у пересуванні по дому;
  • Виконувати легке прибирання і прання;
  • Готувати їжу;
  • Стежити за застосуванням призначень лікаря;
  • Забезпечити спілкування, розмови, участь у громадській діяльності.
Іноді, людина вимагає більше турботи, ніж може забезпечити доглядальниця. У таких випадках, має сенс найняти кого-то з медичним досвідом або сертифіковану доглядальницю-медика.

Такий фахівець-доглядальниця може:

 

  • Стежити і записувати життєво важливі показники;
  • Асистувати при використанні медичного обладнання, в тому числі кисню, ходунків та інвалідного візка;
  • Нагадувати приймати ліки, але не вводити ліки;
  • Міняти мішки стоми або катетера.

Але доглядальниця не може: лікувати рани або порізи, робити уколи, вводити ліки або міняти катетери. Якщо потрібні, ці послуги повинна виконувати ліцензована практикуюча медсестра або інший медик-фахівець.

Для того, щоб зрозуміти, як правильно взяти на роботу доглядальницю, можна звернутися за консультацією до Служби Догляду "Нова Допомога" - фахівцям в цій області.

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.сетях!

Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук