X

Служба Догляду

ua
ru

Як адаптувати до повсякденного життя людину, яка страждає на деменцію

Як адаптувати до повсякденного життя людину, яка страждає на деменцію
Для літніх людей з деменцією, деякі побутові повсякденні обов'язки можуть стати важко здійсненними. Навіть просто одягнутися може виявитися майже непереборною трудністю. Для допомоги такій людині необхідно виконати наступні дії:

Вибрати необхідний і достатній мінімум дій для хворого деменцією.

Коли ви пропонуєте літній людині занадто багато варіантів або занадто багато інформації, це діє на нього переважніше. Найкращим варіантом буде обмежити вибір необхідних дій або варіантів. Наприклад, якщо ви допомагаєте своїй близькій людині одягнутися, пропонуйте тільки дві блузки або сорочки на вибір. Коли ви допомагаєте вмитися і витертися, то залиште один рушник. Пропонуючи занадто багато різних варіантів ви можете завести людину в глухий кут.

Прості Інструкції.

Коли ви даєте інструкції рідній людині, постарайтеся зробити їх якомога простішим. Наприклад, замість того щоб дати йому зрозуміти, що ви збираєтеся виконати ряд дій: помити обличчя, розчесати волосся і переодягнутися, почніть просто з умивання. Після того, як умивання завершено, ви можете згадати розчісування. Після, можна говорити про те, щоб одягнутися.

Вселяйте впевненість вашій коханої людині.

Протягом усієї своєї діяльності необхідно вселяти впевненість і спокій в кохану людину, що він знаходиться в нормальному стані. Це може допомогти уникнути попадання в заплутані ситуації в процесі своєї діяльності. Це також допомагає зрозуміти людині з деменцією, що ти не в такому складному становищі. Допомагайте вести активність і показуйте свою любов.

Допомагайте, тільки якщо це дійсно необхідно.

Багато доглядальниць або рідні, які допомагають, схильні діяти на випередження і робити все для своїх літніх близьких і підопічних. Насправді, це може привести до зворотних результатів і зробити життя коханої людини більш замкнутою. Дайте можливість йому або їй робити те, що вони можуть робити самі, а починати допомагати, тільки якщо вони дійсно потребують невеликої додаткової допомоги. Мова, звичайно, йде не про те, щоб змушувати людину боротися з щоденними труднощами, але це може допомогти зберегти гідність даної людини.
Є багато рекомендацій лікарів для людей з деменцією, також існує багато стратегій допомоги літнім людям. Щоб дізнатися про те, як діяти і допомагати, зв'яжіться з нашою Службою Догляду "Нова Допомога".
Ми направимо доглядальницю, що відповідатиме вимогам людини в конкретній ситуації.

Якщо у вас є літня кохана людина, що потребує допомоги, Служба Догляду "Нова Допомога" до ваших послуг.

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.мережах!
Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук