X

Служба Догляду

ua
ru

Випадок з доглядальницею з України в Італії

Випадок з доглядальницею з України в Італії
Давайте відповімо самі на питання, який виник після випадку, який стався нещодавно в Італії (м Равенна) з нашою землячкою - доглядальницею, яка доглядала за літньою італійкою.
Як опублікувало інтернет видання «Сегодня», Наталя Шіня вбила свою 88-річну підопічну Ельзу Моріджі, після того, як замовник (син Моріджі) відмовив нашій доглядальниці Наталії в 3-х місячній відпустці, яку вона попросила у зв'язку із серйозною хворобою її сина.

Чому це сталося з абсолютно нормальною (до певного моменту) людиною? Як могла жінка-доглядальниця, яка має досвід догляду нанести ножові поранення? Що стало пусковим механізмом цього вбивства?

Давайте уявімо ситуацію Наталії. Вона живе з 88-річною жінкою, 24 години на добу поруч з нею. Іноді, вихід на вулицю у справах і тільки один вихідний. Але суть та ж-спати, їсти і проводити дозвілля вдома, поруч із підопічною Ельзою Моріджі. Відрив від батьківщини, відсутність звичайних соціальних контактів, важка робота по догляду, безперервність процесу і без хвороби дитини могли привести до нервового зриву. До цього можна додати думки доглядальниці, які, як ком в голові, розривають свідомість і душу: «... мало платять, ... а що далі, якщо ..?, ... як там моя дитина, ... чому вони не розуміють? і таке інше".
Але ж ми не описали ще, по суті, нічого з того, що відчувають доглядальниці під час процесу зміни білизни, підмивання, різних гігієнічних процедур, прибирання, готування, прання, прасування тощо. А хто знає, які побутові дрібниці терзають щодня доглядальниць в чужій сім'ї і тим більше країні. Як до них ставляться самі підопічні, а їхні родичі, які під мікроскопом можуть розглядати все, що робить доглядальниця.
Отже, об'єктивних чинників, які могли привести доглядальницю Наталію до зриву, більш ніж достатньо. І ось під кінець, як грім серед ясного неба - серйозно захворіла дитина. А мати не поруч, мати не зберегла своє дитя, та ще й не може допомогти, коли в ній так потребують.

Що б зробили Ви на її місці? - Я знаю вашу відповідь, початок приблизно такий: «Ну, я не знаю, напевно ...» Так, Ви абсолютно праві, Ви просто не знаєте і не знаю я, і не знають всі інші, хто над цим питанням по-справжньому задумався.

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.сетях!
Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук