X

Служба Догляду

ua
ru

Догляд за хворим Інсультом

Догляд за хворим Інсультом
Якщо ваша близька людина перенесла інсульт, найстрашніше вже позаду, життя врятоване, і ось його виписують додому. Що робити далі? Як зміниться життя сім'ї? Як організувати догляд в домашніх умовах? Хто за це візьметься? Багато питань, але не на всі є відповіді.
До організації догляду за хворим в домашніх умовах слід готуватися заздалегідь. Якщо ніхто з ваших близьких не зможе здійснювати цілодобовий і повноцінний догляд, до ваших послуг наша Служба Догляду «Нова Допомога». Ми організуємо і забезпечимо догляд силами наших доглядальниць. Найкраще підійде доглядальниця, можливо, з медичною освітою, що має досвід догляду за лежачими хворими. Практика показує, що багато доглядальниць без досвіду просто не знають, що робити з пацієнтами, що перенесли інсульт. У будь-якому випадку, до доглядальниці застосовуються ті ж вимоги, що і до нянь: вони не зобов'язані любити всіх, але при цьому повинні якісно і в повному обсязі виконувати свою роботу.

Покрокова Інстукція: "Що робити?"

Крок №1.
Перш за все треба визначитися, де буде знаходитися основне місце перебування хворого. Якщо хворий зовсім нерухомий, ліжко, по можливості, повинно бути доступне з обох сторін. Неправильно, якщо хворого розмістять в найдальшу і темну кімнату, подалі від сторонніх очей. Спілкування та увага для такої людини дуже важливі. Якщо немає обмежень, заохочуйте родичів, друзів і сусідів до відвідин, не на допомогу, а просто поговорити.

Крок №2.
Приготуйте все необхідне для догляду: підгузники, поїльник, серветки, присипки, судна, можливо, будуть потрібні протипролежневий матрац, ходунки.

Крок №3.
Огляньте свій будинок: приберіть потенційно небезпечні речі (килимки, слизькі покриття для підлоги, гострі предмети).

Крок №4.
Якщо у хворого є порушення мови, знадобляться дитячі книжки з великими літерами і картинками, таблички з абеткою.

Крок №5.
Для розвитку м'язової сили і запобігання контрактур у суглобах - еспандери, м'ячики з шипами, різні масажери (примітивні або міостимулятори), інші підручні засоби для відновлення втрачених навичок. Якщо ви зайдете у зал лікувальної фізкультури, то побачите там стенд із дверними замками, гудзиками, підійде все, чим ми користуємося у повсякденному житті.

Крок №6.
Якщо хворий не в змозі сам переміщатися у ліжку, допомагайте йому міняти положення тіла кожні 1,5-2 години. Хворі, здатні до самостійного пересування, заохочуються до більшої рухової активності. Якщо є можливість, запросіть фахівця з масажу та лікувальної фізкультури. Якщо такої можливості, з якої-небудь причини, немає, у продажу є велика кількість літератури по даній темі, заняття можна проводити у будь-який час і як можна частіше. Чим наполегливіше ви будете займатися, тим кращих результатів досягнете.

Крок №7.
Слідкуйте за природними відправленнями хворого (стул повинен бути не рідше раз в 3 доби), в разі потреби застосовуйте проносні за призначенням лікаря.

Крок №8.
Харчування має бути повноцінним, але в межах встановленої дієти. Дуже важливо контролювати артеріальний тиск, стежте, щоб хворий вчасно приймав лікарські препарати, регулярно, не рідше 2 разів на день вимірюйте АТ.
І, головне, наберіться терпіння, відновлення хворих, які перенесли інсульт, процес тривалий, який займає не один місяць, а то й кілька років.

Ще одна корисна стаття: Що ж робити, якщо рідній людині потрібно доглядальниця (догляд)?

Ця сатья може допомогти комусь в скрутну хвилину. Не забудьте поділитися нею в соц.сетях!
Додати відгук
Ім`я
Ваш відгук